Referenciák

Napelemes referenciák

(A teljesség igénye nélkül!)

Telki, 35,1kWp rendszer

referencia kép
Telkiben, egy nagyobb családi ház tetejére szereltük Magyarország legnagyobb családi házra épített napelemes rendszerét! Feladatunk volt egy a ház éves energiafogyasztásának megfelelő rendszer megtervezése délnyugati tetőn, felszerelése és rendszerfelügyelete illetve a rendszer védelmének érdekében a helyi villámvédelem kiépítése is. Összetevői: 180db Sun Earth monokristályos napelem, az ELMÜ hálózati visszatáplálást összesen 3 db Fronius háromfázisú inverter biztosítja (2 db Fronius IG Plus 150V-3 és 1 db Fronius IG Plus 100V-3). Magyarországon egyedülállóan a strangok figyelmére is figyelemmel kísérjük a rendszer működése során, így inverterenként 1 db Fronius String-Control 100/12-est is telepítettük. Természetesen a DC és AC oldali túlfeszültség és túláram védelemről is gondoskodtunk, így a rendszer maximális felügyeletet még a Fronius Datalogger Web 2 is monitorozza. A napelem felület megközelíti a durván 230m2.

Zalaegerszeg, 12kWp

referencia kép
Zalaegerszegen egy nagyobb családi ház tetejére és egy kisebb gazdasági épület mindkét tetőrészére (összesen 3 különálló felületre) építettünk ki egy 62db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemből álló hálózatba tápláló rendszert. A 3 tetőrészről 3 db Fronius IG Plus 35V-1 inverter termeli az áramot a hálózatba.

Bóly, 3,51kWp

referencia kép
Bólyon egy családi ház tetejére telepítettünk egy 18 db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemes rendszert a hozzátartozó SMA SB 3000HF hálózatba tápláló inverter. A rendszer a ház éves áram fogyasztásának kiváltását célozza meg.

Budapest, 18. kerület, 1,56 kWp

referencia kép
A tulajdonos maga által készített állványra szereltünk földre Budapesten a 18. kerületbe egy 8db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemből álló rendszert. A hálózatba táplálást egy EHE N1K5TL biztosítja.

Óbuda, 5,46kWp

referencia kép
Budapest 3.kerületében ismét telepítettünk egy 28db Sun Earth 195Wp-ből álló ELMŰ hálózatba tápláló napelemes rendszert. A kétfázisú betáplálást 2 db Fronius IG TL 3.0 inverter biztosítja.

Romonya 3,9kWp

referencia kép
Pécs melletti Romonyán egy felújított istálló tetejére szereltünk 20 db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemet, illetve egy E.ON hálózatába visszatápláló Fronius IG Plus 35 V-1 invertert.

Szentendre 3,9kWp

referencia kép
Szentendrén egy családi ház tetejére szereltünk egy 20 db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemből álló ELMŰ hálózatba tápláló rendszert, Fronius IG Plus 35V-1 inverterrel.

Budapest, 22.kerület, 3,9kWp

referencia kép
Budapest-Nagytétényen szereltünk egy 20 db Sun Earth monokristályos 195Wp napelemből álló ELMŰ hálózatba tápláló rendszert. A cél a ház fogyasztásának 0-ra való redukálása volt.

Budapest, 4.kerület 3,51kWp, passzív ház

referencia kép
Budapesten (Dunakeszi Auchanhoz közel) telepítettünk egy 18 db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemből álló rendszert egy passzívház tetejére. A megtermelt áramot egy Fronius IG Plus 35V táplálja az ELMŰ hálózatára.
A passzív ház így szinte aktív házzá alakulhatna át.

Kerepes, 2,34kWp

referencia kép
Kerepesen, egy családi ház tetejére szereltünk egy 12 db Sun Earth 195Wp-ből álló napelemes rendszert hálózati betáplálással. Az ELMŰ betáplálást egy SMA SB 2100TL biztosítja.

Dóczy Gimnázium, Debrecen, 21kWp

referencia kép
A debreceni Dóczy Gimnázium számára az iskolaépület tetejére szereltünk egy 21kWp hálózatba tápláló napelemes rendszert. Az összesen 84db Sun Earth 250Wp monokristályos napelemet két megosztott tetőrészre kellet szerelni, hogy elférjenek, a 45 foknál meredekebb, 30m magasságú felújított palatetőre. Az inverterek pályázati szempontból 6db SMA SB 3300TL lett kiválasztva, melyeket egy helyre kellet telepíteni. A napelemes rendszer része volt a gimnázium külső és tetőszerkezeti felújításának, melyre uniós pályázatot nyertek.

Tiszainoka 4,68kWp

referencia kép
Tiszainokán, egy pajta tetejére szereltünk fel 24 db Sun Earth 195Wp monokristályos napelemet. Az E.ON kérésére hálózati visszatáplálás céljára egy háromfázisú Fronius 8kW-os inverter (Fronius IG Plus 100 V-3) került felszerelésre. A későbbi rendszerbővítés így nem jelentene gondot a megrendelőnek.

Nagykeresztúr 3,74kWp

referencia kép
Egy nagykeresztúri lovastanyára lett 22 db Sun Earth 170Wp polikristályos napelemes rendszert telepítettünk. Az ÉMÁSZ visszatáplálást egy SMA SB 3300TL inverter biztosítja.
A napelemek a beruházó által egy erre a célra külön épített környezetbe illő fa tartószerkezetre lettek szerelve, mely közvetlenül a tópart mellet található.

Budajenő, 2,1kWp

referencia kép
Budajenőn, egy családi ház tetejére 9 db Sun Earth 235Wp polikristályos napelemet telepítettünk. Az ELMŰ betáplálást egy SMA SB 1700es inverter biztosítja.

Budapest, 2. kerület, 2kWp

referencia kép
Budapesten, a 2. kerületi Szépvölgyi út melletti társasház tetejére lett egy 2kW csúcsteljesítményű Sun Earth polikristályos napelemekből álló rendszer általunk telepítve. Az ELMŰ betáplálást egy SMA SB 2100TL inverter biztosítja.

Ráckeresztúr 3,05kWp

referencia kép
Egyik viszonteladónkkal közösen telepítettünk egy 13 darabból Sun Earth 235Wp polikristályos napelemes rendszert egy ráckeresztúri családi ház tetejére.
Az EON betáplálást egy SMA SB 3000TL biztosítja.

2,35kWp Tóalmás

referencia kép
Tóalmáson az egyik Reál élelmiszer áruházlánc épületére 10 db Sun Earth 235Wp polikristályos napelemet telepítettünk. A cél az üzlethelyiség áramfogyasztásának csökkentése. Az ELMŰ-s visszatáplálást egy SMA SB 2100TL inverter biztosítja.

Budapest, 3.kerület 1,24kWp

referencia kép
Óbudán egy 3 emeletes társasház tetejére lett egy 8 db Sun Earth 155Wp polikristályos napelemből álló napelemes rendszert általunk telepítve. A lapostetőre betonsúlyok biztosítják a napelemek rögzítését a tető áthatolása nélkül. A hálózatba való visszatáplálást egy SMA SB 1200-es biztosítja az ELMŰ hálózatába.

Szigetmonostor 1,36kWp

referencia kép
Szigetmonostoron 8 darab Sun Earth 170Wp polikristályos rendszert telepítettünk egy családiház áramfogyasztásának csökkentésére. Az ELMŰ betáplálást egy SMA SB 1200-es inverter biztosítja.

Debrecen 2,88kWp

referencia kép
Debrecen központjában (másik referenciánktól nem messze), egy családi házra 16 db Sun Earth 180Wp monokristályos napelemet szereltünk fel. Egyfázisú E.ON hálózatba táplálást a legújabb SMA SunnyBoy 2500HF inverter biztosítja Magyarországon elsőként.

Szigetszentmiklós 6,5kWp

referencia kép
Budapesttől nem messze, zsindelyes tetőre lett 36db Sun Earth monokristályos 180Wp napelem általunk felszerelve. A három fázisú ELMŰ betáplálást 3 db SMA SB 2100TL biztosítja. 3 db 1000VDC 1+2 típusú túlfeszültségvédő védi a rendszert.

Székesfehérvár 5,04kWp

referencia kép
Székesfehérváron telepítettünk, egy újépítésű ház tetejére egy napelemes rendszert. A várható energiafelhasználására lett a rendszer méretezve, 3 db SMA SB 1700es inverterrel, a 3 fázisú betáplálás E.ON hálózatába, jövőbeli bővíthetőséggel számolva. A 28 db Sun Earth monokristályos 180Wp napelem a megrendelő kérésére az épülethez illően szimmetrikusan lett elosztva a tökéletesen déli tájolású tetőn. A tető kialakításakor a szarufák kiosztásnál már a napelemes rendszerünket is számításba vették, ezáltal kedvezőbb telepítési körülményeket biztosítottak.

Kács 1,2kWp hálózatba tápláló rendszer

referencia kép
Kácson, egy "zöld" Egyesület székházára mint bemutató mintarendszer egy 7 darabból álló Sun Earth 165Wp polikristályos napelemet szereltünk fel egy SMA SB 1200 inverterrel. Az áram betáplálása az ÉMÁSZ hálózatába történik. A rendszerről valamennyi érdeklődőt szeretettel fogadnak illetve mutatják be számukra.

Budapest XVI. kerület 2,16kWp hálózatba tápláló rendszer

referencia kép
Budapesten, egy kocsibeálló tetejére lett 10 db Sun Earth 180Wp monokristályos napelem általunk telepítve, SMA SunnyBoy 1700-as inverterrel ELMŰ hálózatba táplálással. A kocsibeállót a tulajdonos maga készítette a napelemekre optimalizálva, hidraulikus dőlésszög szabályozással!
A rendszert 6 hónap után a megrendelő kérésére további 2 napelemmel bővítettük.

Balatonfűzfő 2,97kWp hálózatba tápláló rendszer

referencia kép
Balatonfűzfőn 18 darab Sun Earth 165Wp polikristályos napelemet szereltünk fel egy családi ház délkeleti tetőjére. A napelemek által termelt áramot egy SMA inverter táplálja az E.ON hálózatába.

Debrecen 3,78kWp hálózatba tápláló rendszer

referencia kép
Debrecenben egy délnyugati tetőre lett 21 db Sun Earth 180Wp monokristályos napelem általunk telepítve. Az egyfázisú betáplálást az E.ON hálózatára egy SMA SB 3800 inverter biztosítja.

Balatonöszöd 6,5kWp hálózatba tápláló rendszer

referencia kép
Összesen 36 db Sun Earth 180Wp monokristályos napelem került általunk felszerelésre egy Balatonöszödi ingatlanon. 3 db SMA SunnyBoy 2100TL inverter biztosítja a 3 fázisú betáplálást az E.ON hálózatára.

Híreink

Vállalkozásunk továbbra is rendelkezésre áll az 50%-os állami támogatású pályázatokhoz, mint kivitelező partner, de sajnos a 100%-os finanszírozású pályázatokban mint regisztrált kivitelező segíteni nem tudunk.
2022 január 4.
Kínálatunkat az új jogszabályoknak megfelelően módosítottuk, így 2,5 kW inverter teljesítmény felett csak háromfázisú rendszereket tudunk engedélyeztetni illetve kivitelzni. 2,5 kW AC teljesítményig természetesen 1 fázison is gond nélkül szaldó elszámolással nálunk tud élni.
2021 március 10.
Figyelem! 2021 április 30. után valamennyi új rendszer esetében, amennyiben az inverter teljesítménye meghaladja a 2,5kW-ot (2500W AC) teljesítményt, úgy az új jogszabály alapján már csak 3 fázisú betáplálás lehetséges! Amennyiben Önnek csak 1 fázisú csatlakozása van, úgy ez esetben sajnos csak 2,5kW-ig engedélyeztethet rendszert. Ez minden áramszolgáltatónál érvényes. Rendszerkalkulátorunkat is ennek megfeslően állítottuk be.
2021 február 14.

Jelenleg 3 aktiv látógatónk van.